Tips bij het zoeken van een coverband

Een goede coverband vinden is altijd lastig. Waar moet je beginnen met zoeken en welke moet je nu uiteindelijk nemen? Kunnen zij het waar maken om jouw bruiloft tot een onvergetelijk feest te maken?

Waar moet je op letten bij het boeken van een coverband? 

Er zijn een aantal punten waar je vooral op moet letten bij het boeken van een coverband.

  • Kijk naar het repertoire van de coverband. Ligt het repetoire je? Is het gevarieerd genoeg voor jouw behoeftes? Vinden je gasten het repertoire leuk?
  • Kijk naar het budget. Wil je heel graag die coverband huren die je zag op dat grote festival? Dat kan wel eens een dure grap worden! Staar je niet blind op zeer bekende coverbands maar geef ook de kans aan de minder bekende bands. Vraag natuurlijk altijd een offerte op. Deze is vrijblijvend en geeft je een goede indicatie.
  • Kijk op social media. Heeft de coverband goede beoordelingen? Wat zeggen anderen van de coverband?
  • Zoek op youtube naar materiaal van de coverband. Heeft de coverband leuke filmpjes? Heeft de band leuke clips. Zie je de performance van de band?
  • Wat vind je belangrijk als je een band gaat boeken? Moet de muziek dansbaar zijn? Moet het wat steviger zijn? Moet het op de achtergrond? Of mag het echt een feest worden waarbij muziek voorop staat?
  • Verzoekjes aanvragen kan een belangrijke factor zijn voor het boeken van een coverband.
  • heeft de coverband geluidsapparatuur bij zich? Of heeft de band een extern bedrijf nodig voor geluidsapparatuur? Dit kan de kosten verhogen!
  • heeft de coverband een lichtshow bij zich? Dit kan het feest kraken of maken! Je staat er niet zo bij stil, maar sfeerverlichting kan, zoals het woord al zegt, veel met de sfeer doen.

Zoek contact met bandleden

Het blijft lastig! je kan soms ook beter eerst even bij de band langsgaan. Bekijk de agenda van de band en kijk wanneer ze in de buurt spelen. Heeft de band geen agenda? Neem dan contact met ze op. Vele bands staan er vaak voor open om een gesprek aan te knopen.

Het allerbelangrijkst is natuurlijk om een gezellige middag/avond te hebben. Met een goede band heb je een fundering van de avond. Je gasten zullen zich uitstekend vermaken en je kan jaren later nog steeds tevreden terug kijken op dat feest waar je zo lang naar uit keek.

Heb je echt geen idee welke band je zou moeten boeken? Vergeet dan niet te kijken bij The Hot Dogs. Deze heren spelen “gouwe ouwe” welke het op ieder feestje goed zullen doen!