Gitaren

Fender American Stratocaster

De Fender American Stratocaster. Een icoon in de gitaren wereld, ook wel ‘The Heart of Fender’ genoemd. Deze gitaar is ontworpen door Leo Fender en kwam voor het eerst in 1954 op de markt. Onder andere Buddy Holly bespeelde een Fender American Stratocaster. Perfect om de echte Rock & Roll sound te krijgen. Ook Mark Knopfler maakt gebruik van een Fender American Stratocaster. Door de specificaties en sound van de Fender American Stratocaster maakt dit een instrument wat perfect past bij The Hot Dogs Rock & Roll Coverband. Deze gitaar wordt gebruikt door Davy Schouw

American_Standard_Stratocaster_Lefty_Maple_Fretboard_3_Tone_Sunburst_Z9449676_1

Fender American Special Telecaster

De Fender Telecaster is ontworpen door Leo Fender in 1949. Vele gitaristen in de Rock & Roll scene hebben gebruik gemaakt van de Fender Telecaster. Dit vanwege de solid-body en vette sound die uit deze gitaar komt. Denk bijvoorbeeld aan Albert Lee die met behulp van de Fender Telecaster vele unieke solo’s speelt. Deze gitaar wordt gebruikt door Ricardo Heeren.

Fender Tele Rico

Fender American 1964 Vintage Series Telecaster

Ook deze gitaar is ontworpen door Leo Fender in 1949. Deze gitaar is een exacte replica van het model wat is gemaakt in 1964. Artiesten als James Burton (gitarist van Elvis Presley). Doordat deze gitaren werden gebruikt in de shows en muziek van Elvis Presley komt deze sound precies overeen met de sound die wij willen maken om zo dicht mogelijk bij het origineel te kunnen komen. Deze gitaar wordt gebruikt door Davy Schouw.

Tele davy

Gibson Midtown Custom

De Gibson Midtown Custom is gebaseerd op de Gibson ES serie welke ontworpen is in 1958. Deze gitaar is gebaseerd op de Gibson ES-335 die Chuck Berry heeft gebruikt. Door de dikke sound die de Gibson Midtown Custom creëert door de hoge output krijg je een prachtig mooie kraak uit je versterker. Deze sound komt overeen met de sound die Chuck Berry voor ogen had. Vandaar dat deze gitaar is opgenomen in de collectie van The Hot Dogs Rock & Roll Coverband. Het unieke aan deze gitaar is dat deze Gibson Midtown Custom voorzien is van unieke pinstriping. Deze gitaar wordt gebruikt door Ricardo Heeren.

Gibson ricoo

Gibson Les Paul 2013 Traditional

De Gibson Les Paul is een van de bekendste solid-body-gitaarmodellen van de Amerikaanse fabrikant Gibson. Deze gitaar is ontworpen in 1952. De Gibson Les Paul ontstond als reactie op het succes van de Fender Telecaster. Gitarist Les Paul werd door de diricteur van Gibson (Ted McCarty), binnengehaald als consultant. Het succes van de Gibson Les Paul komt door het gebruik van een massieve klankkast met een mahoniehouten hals. Dit maakte de gitaar wel een stuk zwaarder maar je kreeg er een warmere en vollere klank voor terug. Perfect voor onze Rock & Roll muziek. Tot op de dag van vandaag is de gitaar nog steeds zeer geliefd bij gitaristen over de hele wereld. Gitaristen zoals Chuck Berry maakten gebruik van de Gibson gitaren. Zo ook van de Gibson Les Paul. De keuze is op deze gitaar gevallen door de volle, warme en open sound die perfect past bij onze Rock & Roll muziek. Deze gitaar wordt gebruikt door Davy Schouw.

Gibson Les Paul

Gretsch White Falcon

De Gretsch White Falcon is een semi-akoestische gitaar van het Amerikaanse merk Gretsch. Deze Gretsch White Falcon is voor het eerst geproduceerd in 1955. Een echte eye-catcher. Gitaristen als Brian Setzer zul je vaak zien met een Gretsch White Falcon. Een unieke sound die echt de jaren 50 en 60 typeert. Vandaar dat deze gitaar is op genomen in onze collectie. Deze gitaar wordt gebruikt door Ricardo Heeren

WHITE FALCON

Gretsch anniversary 130’th junior

Gretsch heeft een collectie gitaren gemaakt ter ere van haar 130-jarig bestaan. Met een sound die echt hoort bij de Rock & Roll muziek die wij als The Hot Dogs coverband spelen. Met de looks van de jaren 50 en 60 past deze gitaar precies in het plaatje wat wij als band willen laten zien. Deze gitaar wordt gebruikt door Davy Schouw.

Gretsch Davy