food stamp fraud essays compare and contrast essay on poems himmat aur zindagi essay mla essay title in italics

The Hot Dogs zijn geïnspireerd door

Rock & Roll

The Hot Dogs Coverband is een coverband met de roots in de 50’s en 60’s muziek. Ook wordt er regelmatig een uitstapje gedaan naar de jaren 70.

The Hot Dogs Coverband is geïnspireerd door de volgende artiesten en spelen daarom hun liedjes:

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley, geboren op 8 Januari 1935 in Tupelo Mississippi was een Amerikaanse zanger en acteur. Wanneer we praten over Elvis Presley wordt er vaak naar ‘The King of Rock and Roll’ oftewel ‘The King’ gerefereerd. Toen Elvis Aaron Presley 13 jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Memphis Tennessee. Elvis werd geïnspireerd door de Country, Gospel en Rhythm and Blues muziekstijlen. In 1954 begon zijn zang carrière bij de legendarische Sun Records in Memphis. Elvis was een internationale sensatie met een sound en stijl gecombineerd met diverse muzikale invloeden die in die tijd ongekend waren. In 1958 werd Elvis Aaron Presley opgeroepen voor militaire dienst. Twee jaar later hernam hij zijn carrière en produceerde hij een deel van zijn commercieel succesvolste werk. Na 7 jaar lang geen liveoptredens te hebben gegeven, keerde hij in 1968 terug op het podium in de 68′ Comeback Special. In 1973 trad Elvis Aaron Presley aan in het eerste via een satelliet wereldwijd uitgezonden concert, Aloha From Hawaii. Helaas ruïneerde een langdurig medicijngebruik zijn gezondheid en overleed hij in 1977 op 42-jarige leeftijd.

Elvis-Presley-Wallpapers

The Hot Dogs Coverband is groot fan van Elvis! U ook? Wellicht is een optreden bijwonen van The Hot Dogs een optie voor u!

Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis, geboren op 29 September 1935 in Ferriday Louisiana. Wanneer we praten over Jerry Lee Lewis wordt er vaak naar ‘The Killer’ gerefereerd.  Jerry bespeelt de piano vanaf zijn negende levensjaar. Hij begon de stijlen van verschillende priesters en negroïde muzikanten te kopiëren die in zijn geboorteplaats speelden. Nog nooit was er iemand die zo’n unieke stijl had op de piano. Jerry lee Lewis heeft zichzelf de kunst van het pianospelen aangeleerd. Hij zong ook vaak in de kerk. Toen Jerry Lee Lewis 10 jaar werd kreeg Jerry Lee zijn eerste piano. Toen hij 14 was gaf Jerry Lee Lewis zijn eerste live optreden bij een autobedrijf. Lewis eindigde uiteindelijk in Memphis Tennessee waar hij aan het werk was als studiomuzikant voor Sun Studios. Door zijn eerste hit Crazy Arms tekende Lewis in 1956 een platen contract bij Sun Records en in een mum van tijd werd hij een beroemdheid. In 1957 kwam Jerry Lee Lewis met de hit  ”Whole Lotta Shakin’ Goin’ on” wat een grote hit werd in de Pop Country and R&B Charts. In 1958 kwam de Britse pers tijdens een tournee achter het turbulente privéleven van Jerry Lee Lewis. De derde vrouw van de toen 22-jarige Lewis, Myra Gale Brown, was 13 jaar oud en óók nog een zijn achternicht! Het schandaal achtervolgde Lewis toen hij weer naar de Verenigde Staten terugkeerde, met als gevolg dat hij nagenoeg uit de muziekwereld verdween. Vandaag de dag is ‘The Killer’ nog steeds te vinden op het podium en wordt ‘The Last Man Standing’ genoemd.

1vi79rfzVBp_JbkHQIQLFVw

The Hot Dogs Coverband is groot fan van Jerry Lee Lewis! U ook? Wellicht is een optreden bijwonen van The Hot Dogs een optie voor u!

Chuck Berry

Charles Edward Anderson Berry geboren op 18 Oktober 1926 in St.Louis Missouri. Wanneer we praten over Charles Edward Anderson Berry wordt er vaak naar ‘Chuck Berry’ gerefereerd. Chuck Berry staat aan de basis van de Rock & Roll met zijn kenmerkende gitaarintro’s en opzwepende ritmes. Met nummers als ‘Roll Over Beethoven‘, ‘Johnny B. Goode‘ en ‘Brown Eyed Handsome Man‘ vormt hij een voorbeeld voor vele volgende rock & roll artiesten. Tijdens zijn middelbare schooltijd speelt hij veel harde blues muziek en doet hij mee aan talentenjachten. Uiteindelijk speelt hij zich meer en meer in de kijker en mag hij invallen bij plaatselijke bluesclubs. Wanneer hij tijdens een reis naar Chicago Muddy Waters te spreken krijgt, moedigt deze hem aan een afspraak te maken met diens platenmaatschappij; Chess Records. Leonard Chess en zijn producer Willie Dixon ontvangen hem en zijn erg te spreken over zijn upbeat nummer ‘Ida Red’. Ze geven het nummer een nieuwe naam en spelen het in met een band. Als het nummer, ‘Maybellene’, klaar is geeft Chess het aan een van de meest invloedrijke radio DJ’s uit New York, Alan Freed. Deze draait het regelmatig en het nummer wordt een regelrecht succes. Tot op heden is Chuck Berry nog zeldzaam te vinden op het podium.

MSG691018-02-13-FP

The Hot Dogs Coverband is groot fan van Chuck Berry! U ook? Wellicht is een optreden bijwonen van The Hot Dogs een optie voor u!