Basgitaren

Hofner Vioolbas

Deze bas behoeft weinig introductie voor fans van The Beatles. Het is de bas waarop Sir Paul McCartney tot op de dag van vandaag nog steeds op speelt. De bas werd midden jaren 50 gepresenteerd door de firma Hofner. De bas is een zogenoemde ”hollowbody” wat wil zeggen dat (een deel van) de klankkast hol is. Hierdoor benaderd deze bas een akoestisch, warm en rond geluid. Deze basgitaar wordt gebruikt door Thomas Vergouwen.

04

 Fender ”Sting Signature” Precision Bass

Als een van de allereerste elektrische basgitaar modellen, uitgebracht in de jaren 50, is de Fender Precision Bass een musthave voor elke nostalgische bassist. De bas heeft de ouderwetse ”telecaster” achtige headstock, een ’51 P-Bass Pickup en de bekende sunburst-lak die gebruikelijk was in het begin van de jaren 50. Al met al brengt alleen de look van de basgitaar je al terug naar de tijd van de Rock ’n Roll. Deze bas  is door zijn vorige eigenaar ”gerelict” en wordt gebruikt door Thomas Vergouwen.

Sting_Preicision_Bass_Maple_Fretboard_2_Tone_Sunburst_T052119_1

Scarlatti 3/4 Contrabas

In de beginperiode van Rock ’n Roll werd door bassisten een contrabas gebruikt. Het geluid van dit instrument kwam met moeite boven het gitaar en drumgeweld uit. Bassisten begonnen hierdoor met het ”slappen” van de snaren waardoor de herkenbare Rockabilly sound ontstond. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden op het gebied van uitversterking. De Scarlatti is uitgerust met een K&K Rockabilly Piezo Pickup en bijbehorende preamp. Tevens is zij gepinstriped en heeft hierdoor een uniek uiterlijk. Deze contrabas wordt gebruikt door Thomas Vergouwen.

10644115_548529578581556_4595319502373290798_o